31 Ağustos 2014 Pazar

Kaş Kirpik Bakımı

Kaş Kirpik Bakımı
Kaş ve kirpik bakımı genellikle uzatmak, güçlendirmek ve gürleştirmek maksatlı gerçekleştirmektedir. Bu noktada insanlar genelde gratisten ve ya diğer kozmetik ürünü satan mağazalardan kaş ve kirpik bakımı için ürünler satın almaktadır. Fakat İbrahim Saraçoğlu gibi konunun uzmanlarının aktardığı ve bilimsel olarak da bildiğimiz bazı doğal malzemeler kaş ve kirpiklere oldukça iyi gelmektedir. Bende bu yazımda kaş ve kirpik bakımına değindim ayrıca kaş ve kirpik bakımı nedir, nasıl yapılır, doğal yollarla nasıl yapılır, kaş ve kirpiklere iyi gelen malzemeler nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Kaş ve Kirpik Bakımı Nedir



Özellikle de kadınlar, günlük hayatta kişisel bakımlarını çok fazla ön plana çıkarmaktadırlar. Genel olarak her gün düzenli olarak makyaj yapan kadınlar başta olmak üzere kaş ve kirpikte ciddi yıpranmalar meydana gelebilmektedir. Bu durumu engellemek adına ise yapılacak en önemli şey, kişisel bakımınıza kaş ve kirpik bakımını da eklemek olacaktır.


Birçok kadının kaş ve kirpiklerinde yaşadığı sorunlar, bazı doğal yöntemler ile giderilebilmektedir. Özellikle de bitkisel açıdan yapılan bazı karışımlar ve doğrudan yapılan uygulamalar sonucunda rahatlıkla istediğiniz kaşlara ve kirpiklere kavuşabilirsiniz. İnternet üzerinde de bu konu ile ilgili yoğun şekilde bilgi bulunmaktadır. 

Kirpiğe ve Kaşa İyi Gelen Maddeler


Baktığımız zaman bu bilgilerin doğru şekilde kullanımı demek, kişisel bakımınızı da düzenli bir şekilde gerçekleştirerek bu sorunlarını yaşamanızı engellemek demektir. Birçok kişi tarafından bitkisel yöntemlerin işe yararlığı ortaya çıkmış durumdadır. Cilt bakımı başta olmak üzere, kaş ve kirpik gibi çoğu konu için rahatlıkla bazı bitki yağlarından, vitaminlerden  ve bu bitkiler ile yapılmış maskelerden yararlanabilirsiniz. Badem yağı ve hint yağı gibi ürünler örnek vermek gerekirse kirpik ve kaşlarınız için ilaç gibidir.

Ayrıca c vitamini b5 vitamini b3 vitamini kirpik ve kaş için kullanabileceğiniz suda çözünen vitaminlerdir. Ayrıca hint yağı ve badem yağıyla kirpik bakımı yapacaksanız içerisine muhakkak e vitamini ilave etmelisiniz.

Evde Kaş ve Kirpik Bakımı


Evde doğal malzemelerle kaş ve kirpik bakımı yaparak istediğiniz kirpik gürleşmesine ve güçlenmesine kavuşabilirsiniz. Hindistan cevizi yağını hint yağı ile karıştırmak aynı zamanda enfeksiyonların önüne geçmek için de etkili olabilir. Bunun yanında, size aktaracağım karışıma E vitamini katarak,  kirpiklerinizin beslenmesi için ihtiyaç duyduğu yağ asitlerini sağlayarak kirpiklerin uzamasına yardımcı olmaktadır. Evde kaş ve kirpik bakımı için gerekli olan malzemeler:


  •     Hint yağı - 1 yemek kaşığı
  •     Hindistan cevizi yağı - 1 tatlı kaşığı
  •     E vitamini yağı - ½ çay kaşığı


Bu bakım kürünün hazırlanışı ve uygulanışı da oldukça kolaydır. 1 çorba kaşığı hindistan cevizi yağına 1 çorba kaşığı hint yağı katın.   E vitamini yağını da  ½ çay kaşığı oranında ekleyin. Üç yağın birbirinin içine geçmesi için güzelce karıştırın. Karışımımız hazır. Yüzünüzü güzelce yıkayıp, öncelikle kirpiklerinize sürdüğünüz tüm makyajın çıkmasına özen gösterin. Daha sonra bu karışımı boş bir maskara şişesine ekleyin. Maskara fırçası ile rimel sürermiş gibi bu karışımı kirpiklere uygulayın.  Bu yöntem, bir ay içinde gözle görülür sonuçlar almanıza yardım eder.   Aynı zamanda bu karışımı kaşlarınıza da kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder