29 Ekim 2014 Çarşamba

Kirpik Bakım Yağı

Kirpik Bakım Yağı
Konu kirpikler olduğu zaman bir çok kadın konuya oldukça hassas ve dikkatli yaklaşmaktadır. Nasıl olmasınlar ki, kusursuz güzelliğe ulaşmanın ve en önemlisi makyajın aynası gözlerdir. Bir insanın kirpiklerinin güzelliği gözlerinin güzelliği anlamına da gelmektedir. Bu yazıda size kirpiklere bakım yapan yağların hangileri olduğunu aktaracağım ve bir kirpik bakım yağı tarifi vereceğim. Ayrıca yazımda kirpik bakımı nasıl yapılır, kirpik sağlığı için ne yapmalıyız, kirpik bakım yöntemleri nelerdir, evde kirpik bakım nasıl yapılır gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar. 

Kipriklere Bakım Yapan Yağlar

Özellikle kadınlarımızın yoğun olarak dikkat ettikleri ve güzelliklerinin tamamlayıcı noktalarından bir tanesi olan kaş ve kirpik bakımı, hem ince el becerisi hem de zaman gerektiriyor. Kimi zaman kuaförlerde yapılabilen işlemlerin yanı sıra çoğu zaman kendilerinin el alışkanlığı ve deneyim kazanması ile kolaylıkla yapabilecekleri işlemlerdir kirpik bakımı. Genel vücut bakımlarının bu aşamasını kendi kendilerine de ve istedikleri zaman yapabilen kadınlar, kalan vakitlerini ise vücutlarının diğer bakım alanları için ayırabilmektedir. Bu bağlamda etkili ve sorunsuz kaş ve kirpik bakımı evde uygulanabilen yöntemler arasında da gösterilebilmekte ve uygulanırsa eğer güzelliklerini güzellik katmaktadır. 

Ayrıca gerek özel gecelerin başlangıcında gerekse de şık davetlerde boy göstermek isteyen kadınların ilk dikkat edildikleri bölgelerinden bir tanesi olan gözlerinin dikkat çekici olmasını da sağlayan kaş ve kirpik bakımı; özellikle dolgun, uzun ve koyu renkli kirpikler ile daha kolay olmaktadır. Uzun yıllardır kaş ve kirpik bakımının kadının doğasında var olmasından dolayı da bu bir yerde nesilden nesile geçen bir alışkanlık haline de gelmiştir.

Rimeller, eyelinerler derken kirpikler haliyle yıpranır işte bu yazının da konusu olan şey kirpiklere bakım yapmak için gereken yağlardır ki, kirpiklere en iyi bakım sandığınız gibi kozmetik ürünler değil yağlı bakımlardır. Aslında sulu bakımlarda çok idealdir. Ülkemizde pek bilinmese de, kirpiklere sulandırılmış, b5 vitamini, b3 vitamini c vitamini karışımları uygulamak kirpik köklerini ciddi anlamda besler. Ama konumuz kirpik bakımında kullanılan yağlar.

Kirpiğe Faydalı Yağlar


Kirpik bakımında kullanılan yağları saymak gerekirse özellikle hint yağı, badem yağı, avokado yağı, e vitaminidir. Bu yağları kısaca tanımak gerekirse; 

Hint yağı; kirpiklere bakım yapan köklerini besleyen ve kirpik uzatıcı etkileri olan risinoleik asit içeren bir yağdır, bal kıvamında kötü kokuludur.

Badem yağı; kirpik besleyici güçlendirici bir yağdır. 

Avokado yağı; yoğun a, c, b3, b5 vitamini ve mineraller içeren avokado meyvesinden elde edilen bir yağdır. Bakımlarda hep zeytin yağı anlatılır ama avokado yağı zeytinyağından 2-3 kat daha fazla etkili bir bakım yağıdır, kirpik uzatıcı etkileri vardır.

E vitamini; yağlardan elde edilen bir vitamindir, anti oksidan özellikleri bilinir, kadınlar bakım için çok sık tercih ederler ama genelde safını bulamazlar çünkü eczanelerde satılan e vitaminleri genelde %4 ila %6 arasında e vitamini içerir. e vitamininin safını doa kimya sitesinden alabilirsiniz. Kirpik güçlendirici, kirpik uzatıcı etkileri vardır.

Evde Kirpik Bakım Yağı Tarifi


Yağ tarifini badem-yagi.blogspot.com blogundan alıntıladım; 

Bakımlar sayesinde yapısı zayıflayan, dökülmeye başlayan kirpikleriniz kendine gelecek daha gür ve uzun olacaklar.


  • 30 ml badem yağı
  • 30 ml hint yağı
  • 30 ml avokado yağı
  • 10 ml e vitamini 10 ml skualen

Bu yağları bir kavanozda karıştırın e vitamini ve skualeni de ilave edin, vitaminin saf olanını edinin ampul olanlar az oranda e vitamini içerirler, saf vitamin bal kıvamında bir sıvıdır. Herhalde kullanım olarak size 1 sene kadar yetecek ekstra kuvvetli bir kirpik bakım yağı elde etmiş olacaksınız. Temiz bir kulak çubuğu yardımıyla vitamin bakımı yaptığınız kirpiklerinize bu kirpik bakım yağını uygulayın. Bu yağ karışımına badem yağı yerine jojoba yağı da ilave edebilirsiniz aklınızda bulunsun.

Akşamları yapacağınız bu kirpik bakımı ile kirpik diplerini ve boylarını makyaj malzemelerinin olumsuz etkilerinden koruyacaksınız. Kirpik dökülmesi ve kirpiklerinizi güçlendirme ve kirpik uzatma noktalarında da bu kirpik bakım yağı ve kirpik bakım kürü oldukça işinize yarayacak. Kirpik bakımı

Evde yapabileceğiniz bu bakımlarla kirpikleriniz çok güçlenecek, unutmadan bu kirpik bakım yağını kaşlarınıza da sürebilirsiniz. Kirpiklerinize gerekli hassasiyeti göstermeniz dileğiyle. Güzel ve mutlu günler dilerim hepinize. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder