1 Eylül 2014 Pazartesi

Kirpik Dökülmesi

Kirpik Dökülmesi
Kirpiklerde yaşanan dökülmeler, bazı sağlık sorunları, kozmetikler veya diğer nedenler ile yaşanabilmektedir. Kadınların genel olarak vücut bakımlarının bir parçası olarak yüz hatlarını ortaya koyan ve dikkat çekici olmasını istedikleri alanlar olan kaş ve kirpikleri düşünüldüğünde dökülmesi durumunda insanlara zorluk çıkarabilecek bölgelerin başında gelmektedir. Bende bu yazımda kirpik dökülmesi nedenleri nelerdir, nasıl engellenir, kirpik dökülmesi tedavi yöntemleri nelerdir, kirpik bakımı nasıl yapılır, doğal kirpik bakım yöntemleri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Kirpik Dökülmesi Nedenleri

Kirpikleriniz için yaptığınız bakımda kimi zaman ince el becerisinin hat safhada kullanılması gerektiği bu uygulama alanı kimi zaman da net çizgilere sahip olmayı gerektirmektedir. Çünkü çeşitli işlemlerde örneğin kirpik perması veya ipek kirpik takımı gibi işlemler kirpik dökebilir. Bu duygu ve düşünceleri baskın olan kadınlarımız genellikle de kendi kaş ve kirpik bakımlarını kendileri yapmaktadırlar. 

Gerek kuaförlerinin ince el becerisini güvenmeyerekten bu işi şansa bırakmak istemeyenler gerekse de kendi istediği tarzı kendisi belirlemek isteyenler kirpik bakımı işini evde yapmayı daha doğru bulmaktadırlar. Ancak her ne şartla olursa olsun kirpiklerinize özen göstermelisiniz, onların dökülmemesi için ovalamak gibi hareketler yapmamalısınız. 


Kirpik Dökülmesi


Birçok durumda, bir yanıktan veya kemoterapiden kaynaklı dökülen kirpikler zamanla tekrar çıkacaktır. Kemoterapiden sonra kirpikler daha seyrek, daha kalın veya eskisi gibi uzayabilir. Bir tiroid hastalığı veya otoimmün hastalık kirpik kaybına neden olursa, kirpiklerin dökülmesini önlemek için altta yatan sağlık sorununun tedavi edilmesi gerekir. 

Kirpik Dökülmesi Çözümü


Makyaj malzemelerinin sık kullanılanları arasında olan kaş ve kirpik kozmetikleri daha güzel kirpikler için kullanılır ama kirpik dökebilirler. Bu yüzden maskara, eyeliner ve göz kalemlerine dikkat edin. Eğer kirpikleriniz dökülüyorsa kirpik bakımı için hint yağı badem yağı kullanabilirsiniz. Ayrıca e vitamini bu yağlarla karışabilir. Kirpiklerinizde yoğun bir dökülme olursa muhakkak doktora görünün çünkü hızlı kirpik dökülmeleri doğal değildir.


Kirpik Dökülmesini Önlemek 


Sağlıklı bir diyet kirpik dökülmesini önleyebilir. Bazı beslenme yetersizlikleri saç dökülmesine yol açabilmektedir. Bu eksikliklerin kirpikleri de etkilemesi olağandır. Saç sağlığında rol oynayan besinler belirli vitamin ve minerallerdir. Bu vitamin ve mineralleri almak kirpik dökülmesini önleyecektir. Bakalım kirpik dökülmesini engelleyen ve kirpik sağlığına iyi gelen besinler hangileridir:


  • C vitamini
  • B vitamini
  • D vitamini
  • çinko
  • demir
  • protein

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder