3 Mart 2015 Salı

Bitkisel Kaş Kirpik Bakımı

Bitkisel Kaş Kirpik Bakımı
Kaş ve kirpik bakımı yapılırken ihtiyacınız olan bakım malzemesi için biliyoruz ki piyasada satılmaktadır. Fakat bir sürü kimyasal malzeme içeren bu bakım malzemeleri yerine doğal ve saf yağlar ve vitaminler ile bakım gerçekleştirmek çok daha mantıklıdır. Bende bu yazımda bitkisel kaş ve kirpik bakımı hakkında bir yazı hazırladım. Yazımda ayrıca hangi bitkisel malzemeler ile kirpik ve kaş bakımı yapılır, doğal kirpik ve kaş serumu nasıl hazırlanır, nasıl uygulanır, kaş ve kirpik bakımı nasıl yapılır gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar dilerim.

Bitkisel Yollarla Kaş ve Kirpik Bakımı

İnsanların yüz hattını en güzel şekilde meydana gelen oluşumları incelediğimizde göz çevresinde var olan kaş ve kirpiklerin önemli derecede faydası olduğunu görebilmekteyiz. Erkekler bu bölgeyi pek ellemez ve doğal bırakırken kadınlar ise genel olarak düzenli bir şekilde kaş ve kirpik bakımı yaptırmaktadır.
Kaş ve kirpiklerine bakım yaptıran kadınların bu konuda güvenilir kimseler ile çalışmasına ihtiyaç vardır. Çünkü yüz hatlarının bozulmaması için profesyonel bir bakım şarttır. Aksi takdirde oluşabilecek en ufak hata sonucunda yüzünüzde ciddi bir kötü görüntü oluşabilir ve toparlanması adına da zorluk çekebilirsiniz. Aynı zamanda kaşlarınızın zayıf olduğunu düşünüyorsanız ve hatta kirpiklerinizde de bir takım problemler meydana gelebileceğini düşünüyorsanız bazı bitkisel ürünler ile bu bölgeye takviye uygulayabilirsiniz. Bu doğrultuda rahatlıkla sağlıklı bir görünüme, kaş kirpiklere kavuşmanız da mümkün olacaktır. İnsanlar kişisel bakımına doğal bir şekilde önem vermek zorunda hissettiğinden dolayı yüz bakımı bu işin oldukça önemli bir payını üstlenmektedir. Siz de bu doğrultuda yüzünüze gereken özeni vererek öz güveni yüksek bir kişi haline gelebilirsiniz.

Hint Yağı ile Kaş ve Kirpik Bakımı


Bitkisel ve saf yağlar ile kaş ve kirpik bakımı oldukça etkili ve doğru bir bakım tercihi olacaktır. Bu noktada Hint yağı kıl köklerini besleyici özelliğinden kaynaklı popüler ve kullanılan bir yağdır. Bu doğal-bitkisel kirpik ve kaş serumu için gerekli malzemeler:

  • 1 çay kaşığı soğuk pres hint yağı
  • Kulak karıştırma pamuğu

Bu uygulama oldukça basittir. Kirpiklerinizi hem genel temizleme hem de makyajdan arındırmak için güzelce temizleyin ve kurulayın. Bir pamuklu kulak çubuğunu soğuk preslenmiş hint yağı içine batırın ve üst ve alt kirpik çizgilerinize uygulayın. Gözünüzün içine yağ almaktan kaçının. Yağı bir gece boyunca bekletip ertesi sabah yıkayın. Bu uygulamayı her gün yapabilirsin. Hint yağının kirpiklere olan faydasını merak ediyor olabilirsiniz. Ricinoleic acid, hint yağı temel bileşenidir ve bu asit Hint yağının %90'ını oluşturur. Bu asit saç köklerine oldukça iyi gelmektedir ve beslemektedir.

Yeşil Çay ile Kaş ve Kirpik Bakımı


Esasında yeşil çay ile kirpik bakımını anlatırken nasıl yeşil çayın hazırlandığını aktaracağım. Yani basit yollarla yeşil çay demleme tarifini aktaracağım. Sonrasında da kaş ve kirpiklere nasıl uygulanması gerektiğinden bahsedeceğim. Yeşil çayı demlemek için gerekli olan malzemeler:

  • 1 çay kaşığı yeşil çay
  • 1 su bardağı sıcak su

Yeşil çayı demlerken: Bir bardak sıcak suya bir çay kaşığı yeşil çay ekleyin. 5-10 dakika boyunca dikin ve süzün. Elde ettiğiniz çayı vücudunuza sürebilecek kadar soğuduktan sonra pamuklu bir bez kullanarak üst ve alt kirpik çizgilerinize topikal olarak uygulayabilirsiniz. Bu uygulamayı günde bir kez topikal olarak kullanabilirsiniz.

Yeşil çay epigallocatechin-3-gallate (EGCG) olarak adlandırılan zengin bir polifenol kaynağıdır. Bu yeşil çay polifenol, saç büyümesini arttırıcı etkisi ile dikkat çekmektedir. Bu nedenle, kirpiklerinizin büyümesini desteklemede de yardımcıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder