29 Mayıs 2019 Çarşamba

Doğal Kaş Kirpik Bakımı

Kirpik Bakımı
Gür, güçlü ve dökülmeyen kirpik ve kaşlara sahipseniz, ya genetik anlamda epeyce bu konuda şanslısınız ve ya çok da maskara kullanmıyor, göz makyajı yapmıyorsunuzdur. Bunun söyleme nedenim her ne kadar doğuştan sağlıklı kirpiklere sahip olsanız dahi bir çok sebepten kaynaklı kirpikleriniz zayıflar ve dökülmeler yaşanır. Bende yazımda kirpik ve kaşlarımızın gür, güçlü ve dökülmesini engellemek adına  gerçekleştirebileceğimiz doğal bakım yöntemleri üzerine değindim. Ayrıca yazımda kaş ve kirpik bakımı nasıl yapılır, kirpik uzatma yöntemleri nelerdir, kaş ve kirpikleri gürleştirmek için ne yapmalıyız, kaş ve kirpik serumu nedir, nasıl kullanılır, işe yarar mı gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Kaş ve Kirpik Bakımında Doğal Yöntemler


Kaş ve kirpik bakımındaki en önemli konulardan birisi de doğal yöntemler uygulamak üzerinedir. Aksi halde karşınıza daha büyük sorunların çıkması da muhtemel olacaktır. Birçok kimyasal ürün ile cilt bakımı yapmaya kalktığınızda karşınıza sorunlar çıktığından dolayı eski cilt sağlığınızı bile kaybedebilirsiniz. Bu doğrultuda kaş kirpik bakımı için de aynı durumun geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Hal böyle olunca da doğal olarak insanlar bitkisel çözümlere yönelmektedir. Bitkisel anlamda uygulayacağınız çoğu çözüm girişimleri sayesinde sağlıklı ve güzel görünen kaş kirpiklere ulaşmanız mümkün olacaktır.
Yine baktığımız zaman internet üzerinde çoğu kişinin bu konuda fazla bilgi sahibi olmadığı görülmektedir. Bu konuda yapılabilecek en önemli şeylerden birisi ise uzmanlar tarafından bilgilendirmek olacaktır. En başta cilt bakım merkezlerinde konu ile ilgili bilgiler bulunabilir. Bunun yanı sıra ise çoğu bitkisel uygulamalar araştırılabilir. Hint yağına örnek vermek gerekirse kaş ve kirpik bakımında oldukça önemlidir. Parlak ve çekici kirpiklere sahip olmak elbette herkesin istediği bir görüntüdür. Kişisel bakımınızı ön planda tutmanız halinde sizler için bu durum özgüven kaynağı oluşturacaktır.

Kaş ve Kirpik Gürleştirmek


Uzun ve gür kirpiklere sahip olmak için biraz bakım ve biraz da sabır göstererek evde doğal yollarla kavuşmuş oluruz. Kirpiklerinizi gürleştirmeye ve güzelleştirmeye karar verdiğiniz zaman öncelikle, rimel kullanımı olabildiğince azaltılmalıdır. En aşağı haftada 2-3 gün hiç rimel sürmemek gerekir. Rimeli kirpiklerinizden temizlediğiniz zaman ise kesinlikle yağ çözücü özellikli, göz makyajını temizlemeye özel kozmetik malzemeler kullanmalısınız. Bu şekilde hiç bir uğraş vermeden, kirpiklere ve kirpik köklerine ovalayıp zarar vermeden rimeli göz bölgenizden uzaklaştırmış olacaksınız. Hiçbir sebeple rimel gözünüzde yatmamaya özen göstermeli, temizlenmemiş kirpiklerin üzerine kat kat rimel sürmekten uzak durmalısınız.


Doğal Yağlarla Kaş ve Kirpik Bakımı


Hint yağı saç ve kirpik bakımında oldukça faydalı bir yağdır. Size hint yağı ile gerçekleştirilmiş 2 ayrı tarif aktarmak istiyorum.

1 bardak suyu kaynatın. 1 çay kaşığı hint yağı ve 12 gr kakao yağı katıp birbiriyle karıştırın. Yeterli büyüklükte bir kaba sıcak su dolu bir başka kabın içine koyup krem kıvamı alana kadar gelene kadar ısıtın. Sonrasında karşım soğuyana kadar 15 gün boyunca yatmadan evvel gözlerinize kaçırmamaya dikkat ederek kirpiklere uygulayın. Sürme işlemini kirpik kökünden uca doğru gerçekleştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder