30 Kasım 2014 Pazar

Kirpik Gürleştirme

Kirpik Gürleştirme
Kirpik gürleştirme yöntemlerini uygulayarak, daha uzun ve gür kirpiklere olabilirsiniz. Kirpikler yüzümüzün en albenili yerlerindendir. Gözlerimizi çerçeveleyen kirpiklerimizin yardımıyla daha güzel gözlere ve delici bakışlara sahip olacaksınız. Kirpik gürleştirmek istiyorsanız evde yapılabilecekler yöntemler nelerdir diyorsanız yazımı mutlaka okuyun. Ayrıca yazımda kirpik dökülmesinin nedenleri nelerdir, kirpik gürleştirme yöntemleri nelerdir, kirpikler nasıl gürleşir, kirpikleri gürleştirmek için hangi serumu kullanmak gerekir gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Kirpiklerin Dökülmesinin Nedenleri 

Kirpiklerin dökülmesinin bir çok sebebi vardır. Bu sebepleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • İlerleyen yaş
  • Menopoz
  • Hormonal dengesizlikler
  • Kirpiklerinizi kabaca kullanma - Göz makyajını çıkarırken kirpiklerinizi kuvvetlice ovalayın.
  • Bazı göz makyajı ürünlerine alerjik reaksiyon
  • Kirpik uzatma kullanımı
  • Çok fazla stres
  • Kanser tedavisinde kullanılan kemoterapi ilaçları genellikle saç ve kirpikleri inceltmekle sonuçlanır.
  • Blefarit, aşırı aktif / hafifletici olmayan tiroid, sedef hastalığı, egzama veya trikotillomani gibi bazı tıbbi durumlar
  • Kötü hijyen


Kirpiklerin Azalması


Kaş ve kirpik bakımı etkileyici ve büyüleyici gözlerin ön plana çıkarılması için yapılan vücut bakım aşamalarından bir tanesi olarak kabul edilmektedir. Hemen hemen her kadının kaş ve kirpikleri için belirli sürede zaman geçirdiği bilinmekte ve kadınlarımız bu süreyi kimi zaman kuaförlerinde kimi zaman ise aynalarının karşısında kendi hünerli ellerinde geçirmektedir.

Yapılan kirpik bakımları, maskaralar kirpik kozmetikleri kirpikleri azaltıcı etki göstermektedir. Özellikle kaliteli olmayan rimeller kirpiklerin azalmasını sağlıyor. Etkili ve doğru makyajın tamamlayıcı unsurlarından bir tanesi olan kaş ve kirpik bakımı makyajınızın rengine, gözlerinizin doğal haline ve hatta yüz hatlarınızın durumuna göre farklılaştırılarak yapılabilmektedir. Günün modern ve modasına istinaden zaman zaman ince ve düz çizgili kaşlar etkili olmakla beraber kimi zaman ise daha kalın ve kıs kaşlar moda haline gelebilmektedir. Her gün güncellenen moda tasarımlarının da notları arasında gösterilen vücut bakımı ve etkili makyaj konularında sıklıkla da kaş ve kirpik bakımına değinilmektedir. Etkileyici ve kusursuz bir görüntünün ortaya çıkması için artık zorunlu aşamalardan bir tanesi olan kaş ve kirpik bakımının bir diğer önemi de yüz hatlarınızı ortaya çıkarmasıdır.

Hindistan Cevizi Yağı ile Kirpik Gürleştirme


Hindistan cevizi yağı kirpikleri uzatmanın ve gürleştirmenin yanı sıra saç sağlığınızı da geri getirebilirsiniz ve saçlarınızı uzatabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı  kirpiklerinizi güçlendirmeyi sağlar ve kıl köklerini uyarmada etkilidir. Ayrıca göz kapaklarınızda var olan ve kirpiklerinizde çıkan mantar problemlerinden uzaklaşmanıza yardım eden doğal bir antibakteriyeldir. Bu kirpik bakım malzemesi için gerekli olan malzemeler:

  •   2 yemek kaşığı- Hindistan cevizi yağı 
  •   1 veya 2 damla-Lavanta esansiyel yağı 


Bu bakım maskesinin hazırlanması ve uygulanması da oldukça kolaydır. 2 çorba kaşığı hindistan cevizi yağını yeterli büyüklükte bir kaba koyun. Hindistan cevizi yağına 1-2 damla lavanta esansiyel yağı katın. Bu malzemeleri güzelce karıştırın ve kirpik serumu kullanıma hazır hale gelmektedir. Bu kirpik bakım serumunun uygulanışı da oldukça kolaydır. Yüzünüzdeki tüm makyajı çıkarın  ve yüzünüzü güzelce yıkayın. Elde ettiğiniz karışıma temiz bir maskara fırçasını karıştırın ve kirpiklerinize ayrıntılı olarak uygulayın.  Karışımı 4 ile 5 hafta süreyle  gözle görülür etkiyi alana kadar devam ettirin. Günde 1-2 kere uygulayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder