28 Aralık 2014 Pazar

Kirpik Uzatmak

Kirpik Uzatmak
Takma kirpikleri bütün kadınlar özel günlerde, düğün, nişan gibi etkinliklerde hayat kurtarıcı niteliktedir. Takma kirpik takmadan bir gece makyajı asla tamamlanamaz. Tabi ki artık uzun ve gür kirpiklere sahip olabiliyoruz ve artık bizim takma kirpiğe ihtiyacımız bulunmamaktadır. Hem gece hem de günlük makyajlarımızda gerçekleştirdiğimiz kirpik uzatma sırlarımız ile takma kirpik etkisini kendi kirpiklerimiz ile kavuşmuş oluyoruz. Bende bu yazımda kirpik uzatmak için ne yapmamız gerekiyor sorusuna değindim ayrıca kirpik uzatmak için evde hangi uygulamalar gerçekleştirilebilir, doğal yağlar ile kirpik uzatma yöntemleri nelerdir, evde kirpik bakımı nasıl yapılır gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Kirpikleri Uzatmak

Yüz hatlarınızı net bir şekilde ortaya çıkmasını sağlayan ve güzellik kavramının göreceleşmesinin bir yana bırakılıp hemen hemen herkesin dikkat ettiği unsurlardan bir tanesi olan kaş ve kirpik bakımı, makyaj malzemelerinin de ilk ekipmanlarını oluşturmaktadır. Uygulama esnasında kimi bayanlar o anki ruh hallerine göre daha kalın, daha koyu renk tonuna sahip kaşlar istemekte iken zaman zaman ise daha ince ve kısa kaşlar tercih edilebilmektedir. Bu tamamen sizin o anki ruh halinizde neyi yansıtmak istediğinize ve yüz hatlarınıza en çok hangi tarzın yakıştığına karar vermenize göre değişmektedir. Kimi kadınlar bu tercihi kuaförlerine bırakırken kimileri ise kendi el beceri ve hünerlerini ortaya çıkararak aynalarının karşısında bu bakımlar yapmaktadırlar. Ayrıca olmazsa olmazlar arasında gösterilen kirpikler ise çoğunlukla dolgun ve daha siyah renk tonu ile tercih edilmektedir. Bu nereden baksan hemen her zaman moda olarak görülmekte ve pek çok kadın tarafından da tercih edilmektedir. Ayrıca A’dan Z’ye kusursuz bir makyaj ve bakım isteyen her kadın bu hususlara da dikkat edecektir.

Doğal Yağlarla Kirpik Bakımı


Doğal yağlarla kirpik bakımı meselesinde belkide en çok kullanılan yağlardan biri Hint yağıdır, diğeri de Hindistan cevizi yağıdır. Bu kirpik bakım serumu için gerekli olan malzemeler;

  •  1 yemek kaşığı Hint yağı
  •  1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı 
  •  Yarım çay kaşığı e vitamini

Hint yağı, Hindistan cevizi yağı ve e vitaminini yeterli olan kaba koyalım. Yağları kaşıkla güzelce karıştırın. Yüzünüzü güzelce yıkayın ve öncelikle kirpiklerimizde bulunan bütün makyajın çıkmasını sağlayın. Daha sonra bu karışımı boş bir maskara şişesinin içine katın. Maskara fırçası ile rimel sürermiş gibi bu karışımı kirpiklerinize uygulayın. Hazırladığımız kürü haftada 3 kere gece yatmadan önce uygulayabilirsiniz.

Aloe Vera ile Kirpik Bakımı


Kirpik bakımı için aloe vera oldukça etkilidir. Aloe vera, daha uzun kirpiklere kavuşmak için başka faydalı bir malzemedir. Hint yağı ve e vitamini ile birleştiğiniz zaman kirpik serumunu elde etmiş olacaksınız. Bu kirpik bakım serum için gerekli olan malzemeler:


  •   3 çay kaşığı aloe vera jel
  •   1 tatlı kaşığı hint yağı  
  •   ½ çay kaşığı e vitamini yağı 

Kirpik bakım kürünü hazırlamak da oldukça basittir.  3 çay kaşığı aloe vera jelini ve 1 çay kaşığı hint yağını yeterli bir kaba katın. İçine E vitamini yağını ½ çay kaşığı katarak katın. Bütün malzemeleri güzelce karıştırın. Elde ettiğimiz karışımı temiz bir maskara fırçasını karışıma daldırın. Karışımı kirpiklerin üzerine sürün ve eşit oranda kirpiklerinizi bu karışım ile güzelce kaplayın. Yüzünü yıkadıktan ve makyajını temizledikten sonra her gece kullanın. 6 haftada gözle görülür sonuçlar alacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder